2024-06-05
餐廳:御品·千之味 (觀塘)地址:觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖香港人一定識嘅刺身壽司專門店——千之味 ,依家有6間分店,除咗出名在於佢哋嘅全港外送服務之外🥡,仲有佢哋嘅壽司蛋糕同與時並進嘅特色美食、新推優惠,就好似期間限定嘅九龍灣店任食放題優惠,同我今次去觀塘食嘅串燒同千仔大阪城盲盒咁,真喺聽到想去一試🤤✝️千仔大阪城盲盒 (創作攪笑版) $288呢個堂食限定嘅盲盒,淨喺賣相都已經夠晒吸引😍,頂層有5件刺身,中層同底層各有是日壽司4件同2款創作壽司,另外仲有一個小沙律🥗。刺身壽司相當豐富,最頂層入口即溶嘅拖羅好有驚喜🤩,另外仲有甜蝦同三文魚;中層嘅花之戀同帶子壽司喺我最愛,估唔到用料都幾上乘,仲有三文魚腩、油甘魚壽司等;底層就以火炙芝士壽司為主,充滿陣陣炙燒風味🔥,亦有細個成日食嘅搞鬼零食脆片軍艦同蟹籽三文魚腐皮壽司🍣✝️藍鰭吞拿魚赤身刺身 $783件赤身刺身溫度比較凍但不失新鮮嘅質感同味道😎,厚切大件嘅藍鰭赤身刺身一啖放入口,真材實料嘅滋味確實從來都唔會令人失望👍除咗刺身同壽司,又點少得觀塘店獨有嘅燒物同串燒🍢,叫咗1串雞肉軟骨棒($11)、1串汁燒帆立貝($22)同2件明太子燒蠔(
地址:觀塘榮業街2號振萬廣場地下G號舖
香港人一定識嘅刺身壽司專門店——千之味 ,依家有6間分店,除咗出名在於佢哋嘅全港外送服務之外🥡,仲有佢哋嘅壽司蛋糕同與時並進嘅特色美食、新推優惠, 就好似期間限定嘅九龍灣店任食 放題優惠,同我今次去觀塘食嘅串燒同千仔大阪城盲盒咁,真喺聽到想去一試🤤
✝️千仔大阪城盲盒 (創作攪笑版) $288
呢個堂食限定嘅盲盒, 淨喺賣相都已經夠晒吸引😍, 頂層有5件 刺身,中層同底層各有是日壽司4件同2款創作壽司,另外仲有一個小沙律🥗。刺身壽司相當豐富,最頂層入口即溶嘅拖羅好有驚喜🤩,另外仲有甜蝦同三文魚; 中層嘅花之戀同帶子 壽司喺我最愛,估唔到用料都幾上乘,仲有三文魚腩、油甘魚壽司等; 底層就以火炙芝士 壽司為主,充滿陣陣炙燒風味🔥,亦有細個成日食嘅搞鬼零食脆片軍艦同蟹籽三文魚腐皮壽司🍣
✝️藍鰭吞拿魚赤身刺身 $78
3件赤身刺身溫度比較凍但不失新鮮嘅質感同味道😎, 厚切大件嘅藍鰭赤身 刺身一啖放入口,真材實料嘅滋味確實從來都唔會令人失望👍
除咗刺身同壽司,又點少得觀塘店獨有嘅燒物同串燒🍢, 叫咗1串雞肉軟骨棒($11)、 1串汁燒帆立貝($22)同2件明太子燒蠔($33),所有食物都喺即叫即製所以需時約20分鐘🕒,入口熱辣辣,價錢仲要唔貴,都幾值得一試😌