2020-10-10
自從上次食過尖沙咀分店之後,真係好鍾意呢度嘅Pizza,所以就決定帶好朋友佢哋九龍灣嘅分店。的確呢度嘅地點冇咁方便,但係地方更加闊落坐得非常舒服。而且我哋仲遠距離見到燒烤嘅火爐,諗都覺得個Pizza正呀!呢度嘅Pizza選擇好多,除咗一啲傳統小小嘅款式之外,亦都有啲特色味道,真係揀咗好耐先揀到呀!最後決定咗要呢款有星星,即係餐廳推介嘅意大利香草醬海鮮pizza。餡料方面除咗有主角意大利香草醬,仲有蜆肉,提魚,蝦同魷魚。個香草醬真係好香濃,加埋少少檸檬汁除左更加可以將海鮮嘅鮮味帶出,仲令到個香草醬層次再提升。仲有pizza唔可以冇嘅芝士,今次餐廳選用左水牛芝士,而且仲係大量嗰隻,所以每一啖都有強烈嘅拉絲效果,真係好幸福呀!由於我哋兩個女仔都唔係好肚餓,所以要多咗份小食就夠哂數。我哋揀咗份香蒜辣椒白酒煮蜆,蜆肉嘅份量都幾多,而且每隻都大大隻又飽滿,仲完全冇沙!蒜頭白酒加辣椒呢個組合真係無敵,加埋蜆肉嘅鮮味,忍唔住連個汁都飲埋!好正!
由於我哋兩個女仔都唔係好肚餓,所以要多咗份小食就夠哂數。 我哋揀咗份香蒜辣椒白酒煮蜆,蜆肉嘅份量都幾多,而且每隻都大大隻又飽滿,仲完全冇沙!蒜頭白酒加辣椒呢個組合真係無敵,加埋蜆肉嘅鮮味,忍唔住連個汁都飲埋!好正!