2022-04-14
由中環行過黎想搵下野食, 行行下見到呢度好多人等外賣, 就過黎睇下。 原來都有堂食, 仲好多款下。 日式, 西式, 意式都有, 其中吸引我既係黑咖哩。記得以前係日本見過。 係, 真係好耐以前啦, 所以好奇就入去試下。 堂食地方好細, 但都ok好坐。 睇到牆上既粉筆畫, 嘩, 真係畫得好靚。 老闆好利害。 我叫左炸豬柳黑咖哩飯。 由於即炸既關係, 所以心急人就要留意啦。 差唔多15分鐘先有得食。好香wor, 件豬柳好大塊, 炸得好靚。 而且冇肥膏, 炸粉唔厚, 炸得好均勻。 個黑咖哩都好抵讚, 小小甜, 好香。 真係好日式。 而且份量好足。 食緊時唔係好覺, 因為好好味, 會不自覺食晒, 然後就好飽咁離開。 今次真係有驚喜, 冇諗到咁有水準既黑咖哩竟然可以搵到。 真係好開心。
日式, 西式, 意式都有, 其中吸引我既係黑咖哩。