2014-10-18 583 views
估唔到人生第一個劣評係俾甜品店!!!!話說吃過晚飯, 當然要吃一點甜品才算圓滿, 找到甜牙牙, 先擺飛, 19 號, 剛叫到 9 號, 等了大約15 分鐘, 也算快。我們三個人, 俾安排到一張小圓枱, 大家坐得親密一點, 還可以。看到旁邊兩位姐姐起身離開, 兩個甜品卻剩下一大半, 心諗, 應該是太大份量, 吃不完。但事實是.....先來了綠茶木槺布甸, 賣相很不錯, 先試旁邊的紅豆蓉, 馬上中伏!!!!!!!!大家也會認為是紅豆沙一般吧, 錯! 那些其實是果醬!!!! 簡直創意無限!!!咩味?奇怪的味!唔識形容!再試木槺布甸,苦!完全沒有綠茶味!全碟甜品, 只有那些威化碎和雪糕可取!朱古力栗子 PANCAKE, 真係, 格仔餅好食過佢!!! 完全無味!!! 又厚! 旁邊會有些溶化了的CREAM 流出來, 但, 根本一點作用都無! 我們每人吃了一小塊, 真的, 無話可說!等了25 分鐘的心太軟, 唉!!! 真係唔知仲可以講咩, 入面的朱古力漿, 苦中帶酸, 應該叫 心太苦 吧! 威化卷是淋的, VANILLA 雪糕, 有冰的!結果, 我們明白要惜食, 但真的, 很難吃! 永久 BLACK
估唔到人生第一個劣評係俾甜品店!!!!

但事實是.....

火焰緑茶木槺布甸
朱古力栗子 PANCAKE
心太較
結果, 我們明白要惜食, 但真的, 很難吃! 永久 BLACKLIST, 無下次!
終於明白為何女仔吃甜品也會吃剩這麼多!
Other Info. : 起初其中一個朋友想點熱的甜品, 看到有一張中式甜品的餐牌, 便先點了番薯糖水, 結果, 無; 再點芝麻湯丸, 又無!! 原來中式糖水的餐牌是裝飾來的。好啦, 咁叫梳乎厘, 一樣, 無!!!! 但過了一陣子, 有一個梳乎厘出現在我們的隔離枱, 或許是他們一早ORDER了吧, 誰知道呢??
2014-10-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)