2009-07-31
今日同表妹食完三河屋之後, 就留肚諗住去食甜品工房, 原來2間野都好近. 坐落都OK既, 大概9:30 到啦, 睇完一輪餐牌之後, 我就叫左木槺, 我表妹就叫榴槤布甸既, 不過佢話冇喎, 要訂, 咁OK啦, 叫左果個咩芒果紅豆綠茶凍粉小丸子, 木槺到左, 老實講, 尖沙咀甜xx好食d, 芝士都香d 滑d, 不過我明既 一分錢一分貨. 到食第一啖芒果紅豆綠茶凍粉小丸子,......咁就出事了:1) d小丸子淡啊, 一d味都冇, 而且唔凍2) d紅豆同凍粉係一d都唔凍即係話成個甜品都唔係凍, 都唔知佢擺左幾耐, 真係放棄啦. 同佢講換啦, 我真係食唔落口, 佢都ok 既, 不過黑面law,,(想改 d腐竹 糖水, 佢話賣晒, 咁ok啦, 我唔要啦) d廚房男仔行出去食煙 經過我果陣, 都係眼超超, 成個過程佢地都知, 點解唔問下我一句, 定係都知自己整D野唔得..就係識眼超超???唉,.... 如果呢間都話好食, 咁多人去, 咁我都走去賣糖水啦, 仲唔發達!! ???
到食第一啖芒果紅豆綠茶凍粉小丸子,......咁就出事了:
1) d小丸子淡啊, 一d味都冇, 而且唔凍
2) d紅豆同凍粉係一d都唔凍