2022-11-13 157 views
佐敦附近,食肆林立,見有間打邊爐嘅餐廳,出邊有唔同海鮮,好新鮮。即刻吸引咗我哋入去。入邊啲枱好大張,好有空間感。冷氣都好大,waiter好好用熱水清洗,同埋介紹咗我哋飲佢自家製嘅薏米水,同埋竹蔗茅根。兩個都好好飲!嗌咗個風沙粟米,佢用避風塘炒法,變咗粟米,個煮法好特別,配啤酒一流!叫咗個醉雞湯底,仲有安格斯牛肉,梅菜豬肉丸,帶子蝦餃,芫荽皮蛋餃,芝士腸同生蠔。個湯底好入味,好有酒味,唔需要點醬汁,都令到舊雞同埋牛肉好好味。自己就prefer 用湯底一齊食埋啲食物,咁就Perfect!安格斯牛肉,好入味,分量恰到好處。梅菜豬肉丸亦都好特別,梅菜味好足,豬肉丸入邊真係有一粒一粒嘅梅菜,必叫!鍾意食芫荽嘅朋友,有福了。好足料,仲有真係皮蛋係入邊!蠔都好大隻,好新鮮,amazing !