2010-05-26 19 views
多謝大家俾我一個非常愉快的晚上!能夠認識大家, 可能係大家有共同嗜好...就係食!本來大家都選定了附近其中一間米線店. 中環區食肆都特別早收工.間店未夠7點已經關門大吉. 唯有轉戰餃子園, 又唔錯喎是日晚餐:- (3人食量) 白菜餃一盒10件, 唔洗5分鐘清晒. 沾少少醋就夠, 太多會蓋了餃子味. 粒粒飽滿~ 豬肉餃肉汁漏晒出來, 兩者我較喜歡豬肉餃. 但我希望下次可以試埋蕃茄, or韮菜等等. 酸辣湯要了兩碗幾個分, 辣味同酸味都好夠. 但我覺得偏辣, 用料可以接受, 唔會得個水字. 冷面有滷蛋, 青瓜, 蘿蔔, 雞絲. 再配麻醬, 味道不夠清新.食太多仲好快飽~朋友話夠特別, 而我反而喜歡日式冷面 雞絲粉皮一般會用花生醬今次用了秘制汁. 不過咩野汁就唔知, 只係覺得幾夾味.粉皮好滑, 後悔冇叫多一碗.. 素鵝腐皮內包住滿滿的蘿蔔絲, 唔需要沾任何醬料!蘿蔔絲可能過多, 朋友不太喜歡.素材只係一般貨色, 賣到一盒成40蚊, 看來有點貴~當朋友你一言我一語, 好滿足地用餐時, 又會發現, 就算淨米粉要50蚊, 都好值得.

間店未夠7點已經關門大吉. 唯有轉戰餃子園, 又唔錯喎

是日晚餐:- (3人食量)
白菜餃

豬肉餃

酸辣湯

冷面
食太多仲好快飽~
朋友話夠特別, 而我反而喜歡日式冷面

雞絲粉皮
粉皮好滑, 後悔冇叫多一碗..

素鵝
腐皮內包住滿滿的蘿蔔絲, 唔需要沾任何醬料!
蘿蔔絲可能過多, 朋友不太喜歡.

素材只係一般貨色, 賣到一盒成40蚊, 看來有點貴~
2010-05-15
$50 (Dinner)