2019-09-15 553 views
之前一路聽過呢間位於太子的椰小盅,今日經開誠品,原來佢開左係太古喇❗️❗️第一時間入去試一試❗️呢個有唔同款的椰子盅燉湯,當中加$9 變套餐,包飯同小量小食。先去收銀比錢,之後就等部機仔響,就食得喇❗️今次分別叫左 長白山人蔘燉烏雞同當歸乳鴿四物長白人人蔘烏雞,好出色,好重人蔘味,甜甜地,證明落足心機去燉,湯料都好足當歸乳鴿四物,一聽個名就知係藥材味重的湯,岩唔岩就睇人,但個人覺得好好味,落足心機去整講番個套餐本身,有少量漬物,一隻雞翼同碗飯,$9 黎講算係抵,但其實份量係會唔夠飽😂太古店比較細,想坐得舒服就應該去太子店,但如果貪近,黎太古店都係一個好選擇❗️

第一時間入去試一試❗️

先去收銀比錢,之後就等部機仔響,就食得喇❗️

今次分別叫左 長白山人蔘燉烏雞同當歸乳鴿四物
長白山人蔘燉烏雞