2009-02-26 17 views
由於醫生仲唔俾我開口食野, 我仍要靠流質食物維生,所以去左觀塘搵野食。一向不喜歡薑味的東西,但這一陣子身子弱,今日又有D 涷, 睇openrice 話呢度有真正的薑汁撞奶,就黎呢度試一次,驅下寒,冇咁易病。下午2:30, 冇乜人,入去叫左薑汁撞奶少甜,我坐喺度等左一陣, 另外一個老板娘成日用"唔好意思"的眼光望我, 佢驚我等得耐,其實我都唔趕,服務唔錯。我試到真正的薑汁撞奶了!我知佢係真,因為我睇住佢凝固~! 但係唔知係唔係正宗,薑汁和奶的比例不知是否最好。薑汁好辣,因為我平時都唔係好食有薑既野,所以我應該叫少辣。不過你地食開就應該覺得幾好~ 而且撞左之後都幾滑,唔會一舊舊。奶味如果可以多一點會更好! 有得揀多甜, 少甜, 走甜, 多辣, 少辣,但係唔知下次可唔可以揀多D 奶?! 如果奶比例多D 就好啦~ 不過我又唔知多得濟,會唔會撞唔到呢~ 要去實驗室做下實驗先知啦~!整體來說不俗,話哂係真既薑汁撞奶,唔係義順的"扮薑汁撞奶的燉奶",所以就算辣D 都要試一次。食完之後喉嚨真係幾辣,然後成個身暖哂~ 見佢鋪頭咁多薑, D 薑汁真係有科到!p.s. 不過$19 對我呢個唔鍾意薑既人黎講

我試到真正的薑汁撞奶了!
我知佢係真,因為我睇住佢凝固~!

但係唔知係唔係正宗,薑汁和奶的比例不知是否最好。

p.s. 不過$19 對我呢個唔鍾意薑既人黎講, 就貴左少少...
$19 (Tea)
  • 薑汁撞奶