2022-04-15 78 views
𝑳𝒂𝒚𝒃𝒂𝒄𝒌 𝑪𝒂𝒇𝒆 & 𝑩𝒂𝒓-🍽 生拆蟹粉拌北京拌麵🍽 蟹膏蟹肉卡邦尼🍽 日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽位於銅鑼灣的休閒Café 真正的layback٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و環境不大,一眼望哂,但cosy,店員都好nice十分盡責有求必應!當時的我被signature 既蟹粉拌麵吸引!食完之後令我對小店既蟹肉蟹膏改觀,簡直係超水準♪(´ε` ) 上枱時誇張既程度係身邊既食客都以好奇嘅目光望過嚟!店員用復古香水噴壺噴上花雕酒,造作到周圍既人都好想知係乜嘢嘅餸菜(*´∀`*) 擺盤十分優秀十分fancy! 中國風小杯子內載滿海量既金黃色蟹膏蟹肉,十分足料,是新鮮的┏ (^ω^)= 北京麵麵質遍硬,配上澎湃既蟹膏蟹肉簡直滿足!見到咁大份量,但係一啲都唔膩!(留意返要等耐少少喔~)到carbonara係一個新既配搭,同樣地蟹肉份量多,然後有少量蟹膏醬!撈埋一齊好新穎既感覺,而且十分足料☆〜(ゝ。∂)可惜比較乾身,唔似carbonara! 但味道係優秀!最後的和牛粒,少許失望,肉質偏韌略有根,性價比不是太高(*´◒`*)總括環境服務一流,如果嚴選最推介食物,一定係首選頭兩款蟹肉蟹膏fushion既菜式
𝑳𝒂𝒚𝒃𝒂𝒄𝒌 𝑪𝒂𝒇𝒆 & 𝑩𝒂𝒓
🍽 生拆蟹粉拌北京拌麵
🍽 蟹膏蟹肉卡邦尼
🍽 日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽

生拆蟹粉拌北京拌麵
蟹膏蟹肉卡邦尼
日本和牛粒配喜馬拉雅山岩鹽
總括環境服務一流,如果嚴選最推介食物,一定係首選頭兩款蟹肉蟹膏fushion既菜式ヽ(´o`

📍1702-03, Bartlock Centre, 3 Yiu Wa St, Causeway Bay
#jcfoodgasm @laybackcafe
生拆蟹粉拌北京拌麵