2024-01-09 28 views
旺角女人街👭🏻一向都好多嘢食😋,不過要搵好嘅餐廳都唔容易🥺。我哋今次就搵到一間由真正越南人🇻🇳主理嘅越南菜餐廳🥢,真係好好食💕。同其他越南餐廳比🧑🏻‍🍳,呢間真係好有特色🌟。.🐮SEN招牌手切牛肉湯河($88)牛肉嘅生熟度啱啱好🥩,一路食浸喺熱湯裏面♨️,仲保留住粉嫩啱啱熟嘅狀態😝,肉質好好。湯底越式香料嘅調味🪴,鮮香、少少辣嘅感覺🤤好啱我哋口味,亦都唔會太油膩🎐,配埋河粉好好食。.🐷越式豬頸肉雞翼撈檬($75)撈檬嘅汁喺出面食唔到😍,以甜、鮮味為主調💕,有一啲薄荷、香茅等等🪴香料清新嘅味道,仲有少少蒜香🧄,味道豐富,我哋覺得好食過外面嘅舖頭💕。豬頸肉配埋花生味道好香🐷,雞翼亦都炸得好好💥。.🦑越式XO醬魷魚($118)XO醬燒完🔥真係超級香,一上菜已經聞到,好吸引😋。XO醬嘅香味、燒香咗啲甜味、仲有啲辣味🤩,令到出嚟嘅味道好惹味🤤。燒魷魚嘅火候啱啱好💥,魷魚裏面仲係好鮮嫩多汁💦,好正。.🍑越式蜜桃紅茶味道自然,紅茶香味好立體☕️,同時間唔會太澀、唔會香精味👍🏻。而且同蜜桃嘅味道平衡得好好🍑,蜜桃嘅甜果香同茶味好夾。.🌸洛神花奇亞籽茶洛神花酸酸甜甜嘅味😋好開胃,而且配埋茶好清新🎐。飲落去仲
🐮SEN招牌手切牛肉湯河($88)
🐷越式豬頸肉雞翼撈檬($75)
🦑越式XO醬魷魚($118)
🍑越式蜜桃紅茶
🌸洛神花奇亞籽茶
洛神花酸酸甜甜嘅味😋好開胃,而且配埋茶好清新🎐。飲落去仲有奇亞籽粒粒🌱增加口感,好啱東南亞風情🏝️。
2024-01-03
Type of Meal