2019-09-04 923 views
有時行嚟呢邊食晏都會見到呢間便當舖,之前聽過好似出名賣玉子燒🥚,但一直無乜機會同衝動試,終於遇到外賣app有做優惠就試下啦。佢個指定便當🍱Set係皇牌吉列豬扒+玉子燒(一件),原價話要$59😱。我見普通嘅吉列豬扒便當+玉子燒(半件)+飲品就$50,合理啲,但喺呢區再加上係外賣飯盒嚟講就比較貴。我一去到個舖位就有得拎了,店員仲幾有禮貌幾友善咁問我呢到難唔難搵😊。小店主要做外賣,係咁二得張高枱櫈,舖面有小小亂,但就貼咗好多食物相,行過的確係會留意👍🏻。返到Office就開餐喇,飯盒係有三格,一邊係吉列豬扒飯(仲搭幾條中華沙律),另一邊就係一格玉子燒同一格醬汁(望落似空咗咁😅)。吉列豬扒🐷個炸皮就淋咗㗎喇,可能今日做promo預先要整定多啲個量啦,不過豬扒本身再點埋個吉列汁就幾好食,唔會太鞋太乾身,配飯一流。值得一讚👍🏻係便當飯係用珍珠米,真係好食啲。飯盒個份量望落似唔多,但食食下其實都夠,唯一失望係果幾條中華沙律,少到咁唔落好過。輪到玉子燒喇,呢個配角😎比主角更搶鏡,可能係一份嘅關係,都幾長幾大嚿幾厚身。佢無炙燒嘅外表同香味,但食落係超滑同甜,一層層並唔容易散開,勁好食😋。係令我絕對有衝動

輪到玉子燒喇,呢個配角😎比主角更搶鏡,可能係一份嘅關係,都幾長幾大嚿幾厚身。佢無炙燒嘅外表同香味,但食落係超滑同甜,一層層並唔容易散開,勁好食😋。係令我絕對有衝動下次經過就咁買嚟食,雖然都唔平,一件原味都好似要成$20,但都值嘅。

總括嚟講,我認為食店性價比唔高,要喺呢區站得著腳真係要加把勁,或者做多啲優惠、調整下定價。便當我就未必會再encore,但玉子燒🥚就I will be back!!!🤩
2019-08-28
$50 (Lunch)
  • 真.玉子燒