2010-08-05
今日去kapok買嘢, 順道經過yogurtime, 聞名以久, 決定幫襯入到去, 得兩個客, 店員唔知去咗邊, 講咗句"唔該"都無人應後來佢終於行返出嚟, 先知道佢係外籍人士, 唔係好聽得明中文見佢除咗原味, 仲有朱古力同荔枝, 食開原味嘅我梗係要試試其他味最後叫咗大杯裝荔枝味yogurt + dry banana + xx (個牌上無名, 只係知白色, 一絲絲嘅,問店員, 佢話唔知係乜乜混埋honey, 我唔係好聽得明, 上網check 完都唔知我揀嘅究竟係乜..)盛惠$38 優:- toppings 除左基本料之外, 仲有幾款較特別, 例如我揀果兩樣dry banana 好有咬口, xx 就帶微微蜜糖味, 幾特別又好味- yogurt 有淡淡嘅荔枝味, 味道剛好, 唔會好甜, 反而好fresh - yogurt 份量好足, 無一般froyo中空嘅情況, topping 亦多 所以相對價錢抵缺:nil之前喺灣仔都試過其他froyo, 以yogurtime 表現最出色但係下次我都係食返細杯, 因為食完飯再食杯大真係會勁full..
盛惠$38
優:
所以相對價錢抵
缺:
nil
但係下次我都係食返細杯, 因為食完飯再食杯大
真係會勁full..