Hiring
Salary negotiable
27 days ago
2022-07-10 238 views
今次真係伏伏伏。是日星期六 ,喺西貢遊玩完,時間未到4點半。怕喺西貢離開會人多,於是經mos離開!以前記低咗一家餐廳一直想去,可惜search一search之下,發現她己經結業了。唯有搵下開飯有乜介紹,搵到呢家高評分既餐廳。知客姨姨話冇tea set供應。我心想「No problems,雖然怕正餐太食會眼花。好食嘅話,就得啦!」,姨姨帶位時還溫提 用餐時間係個半鐘。坐低咗,待應姐姐埋嚟杯水。出晒煙既,同她講「半杯就可以了」,她冇理,我哋就叫「唔洗倒第二杯,我哋倒開一半」。落單5:07pm。全間餐廳計埋我哋係2定3枱。叫咗酥餅、青芒沙律、蜜糖燒肋骨、青咖哩(牛)。落單後既15分鐘乜都嚟。我主動去問,個男待應(長輩形):「係咁耐㗎!」。我話「唔緊要呀,我等多15分鐘啦!」。佢轉頭攞咗碟青咖哩嚟。其間都好後悔㨂咗呢間,一路講「有直升機 (伏伏伏伏)呀」,本想叫杯飲品,不需要了。真心有想去埋單,唔等,轉場。太餓了,KO完佢。時間再過15分鐘,再問,就嚟碟沙律。嘩,等半個鐘有沙律食呀~~~明既,好食嘅嘢要等嘅。蜜糖燒肋骨,menu上標示thumbup(推薦)。$88 六件,一件長2.5-3寸。唔
今次真係伏伏伏。
落單5:07pm。

太餓了,KO完佢。

青芒沙律
印度酥餅
明既,好食嘅嘢要等嘅。
蜜糖燒肋骨
蜜糖燒肋骨,menu上標示thumbup(推薦)。$88 六件,一件長2.5-3寸。唔入味、無蜜汁味,所以都唔食啦。我諗緊,同一個價錢我食M記啲炸雞或者隔離Mo's burger仲開心啲。
埋單時,快要6點,見一名女子入內order外賣,男待應說有11張外賣單等緊,女:「要等幾耐?」,待應「9個字啦!」
2022-07-09
$160 (Other)
青芒沙律