2021-04-21 1471 views
記得以前去親Paris做野每次都要去餐廳食crepe 估唔到係香港都搵到Paris既味道! 講緊既係位於中環威靈頓街既「Cafe Crepe」 閒日同朋友未夠7點就去到 時間尚早 好快就有得入座喇我地兩個女人仔夜晚食得唔多 所以叫左一個set dinner share 再加一個crepe跟餐既田園沙律 Signature Salad羽衣甘藍加上士多啤梨、藍莓、紅蘿蔔絲及紅蔥頭等多款新鮮既蔬菜水果 配以蜜糖意大利香醋 美味又健康 清新既口味亦打開左我地既味蕾 為品嘗之後既美食做好準備是日餐湯係南瓜湯 濃濃既南瓜香味 口感濃稠 裡面有滿滿既南瓜蓉 南瓜迷必試蒜香蜆肉扁意粉好香蒜香味 蜆肉份量好多 值回票價既菜式意粉既口感掌握得好好 軟硬程度適中好驚喜 本身覺得呢度主打食crepe 冇諗過佢既意粉都咁出色好喇 到甜品時間喇!甜味法式薄餅:開心果、核桃及蜂巢配香草雪糕口味店員話呢度所有Crepe都係即叫即整 Crepe既口感好好 食落邊位脆口 中間部分就煙煙韌韌 配上又香又有咬口既開心果同核桃 加埋香草雪糕 層次非常豐富 好滿足既一餐❤️

講緊既係位於中環威靈頓街既「Cafe Crepe」
閒日同朋友未夠7點就去到 時間尚早 好快就有得入座喇

跟餐既田園沙律 Signature Salad

蒜香蜆肉扁意粉
好香蒜香味 蜆肉份量好多 值回票價既菜式
意粉既口感掌握得好好 軟硬程度適中
Linguine  Vongole

好喇 到甜品時間喇!
甜味法式薄餅:開心果、核桃及蜂巢配香草雪糕口味
店員話呢度所有Crepe都係即叫即整
Crepe  Grecque