2016-04-20 727 views
在奧運OC1/OC2 工作過都會知道,lunch多數去大角咀一帶幾條街揾食,今日我揾銀行舊同事食飯,就到了這間茶記,無他,只因同事怕熱,她說這裡冷氣夠!一至日都有精選午餐,$43-$45,看看隔離枱,份量唔少野,這個價錢滿意吧。除了午餐,常餐,都有其他特別野。整齊企理,紙巾係驚喜位,難怪潔癖朋友都話ok。鰻魚照燒雞石鍋飯$60睇牌無石鍋兩個字,以為午市會碟頭上,點知大大鍋上枱,超超熱,伙計都細心的叮囑我們,小心熱親。鰻魚size比相像中大,雞扒也是。旁邊有幾片薑,啱晒愛酸嘅我。自動的炒飯底也是另一個驚喜位,飯夠熱,雖然石鍋上,但沒有石頭鍋飯果種"痴底"情況,可以邊傾計邊食,而且冷氣夠,無熱到滴汗感覺。我喜歡廚師唔加汁,只簡單淋上鰻魚燒汁,一來無咁肥,二來雞扒和鰻魚都好夠味,再加汁就畫蛇添足了。時間關係,朋友比我先到先食,細食嘅佢留左隻豬肶仔給我。她點午餐,$43有豬肶仔食,很用心的茶記呢。豬肶仔好林,重香草味,晚飯質素。開心的一個午餐
除了午餐,常餐,都有其他特別野。
整齊企理,紙巾係驚喜位,難怪潔癖朋友都話ok。

鰻魚照燒雞石鍋飯$60

鰻魚照燒雞扒飯

時間關係,朋友比我先到先食,細食嘅佢留左隻豬肶仔給我。

開心的一個午餐