2009-02-21 26 views
上星期同老公2人去食dinner buffet, 埋單約$250一個人, 好祗食, 相信細食既人都可以食回票價, 但係我覺得祗食, 唔代表我會番轉頭食, 因為d料唔夠靚. 我食日本野都係為左食刺身既, 話晒拎$250可以去其他地方食到d好正既刺身. 刺身同壽司都係厚切, 但係魚唔靚. 三文魚刺身無魚味, 吞拿魚刺身同吞拿魚魚腩手卷一樣都係有渣既, 好差. 至於每人逢送既海胆手卷就好好味, 至於芒果三文魚手卷, 老公話好好味, 佢連食2個. 帶子刺身同八爪魚刺身細細粒, 但好鮮味. 火炙三文魚紫米壽司夠特別, 火炙芝士帶子紫米壽司, 原來芝士同帶子2種味又好夾喎, 唔錯. 天掃羅好香脆又無乜油, 水準很高, 我食左客多春魚天掃羅好正, 無魚鯹味, 春又多. 大蝦天掃羅大隻又香脆, 另外日本蕃薯天掃羅同南瓜天掃羅都好正, 我地前後都叫左2轉. 金菇牛肉豆腐鍋料多好味, 又夠熱, 好正. 枝豆粒粒肉厚肥美, 只可惜鹽味不夠. 雞肉串燒肉質嫰滑, 正. 但係帶子鐵板燒就好差, 又細粒又"鞋", 可以不吃.至於甜品方面都好好, 老公食左個紅豆, 加左cream, 好似雪糕咁又香又滑, 紅豆味超濃

刺身壽司都係厚切, 但係魚唔靚. 三文魚刺身無魚味, 吞拿魚刺身同吞拿魚魚腩手卷一樣都係有渣既, 好差. 至於每人逢送既海胆手卷就好好味, 至於芒果三文魚手卷, 老公話好好味, 佢連食2個. 帶子刺身同八爪魚刺身細細粒, 但好鮮味. 火炙三文魚紫米壽司夠特別, 火炙芝士帶子紫米壽司, 原來芝士同帶子2種味又好夾喎, 唔錯.

至於甜品方面都好好, 老公食左個紅豆, 加左cream, 好似雪糕咁又香又滑, 紅豆味超濃, 佢後尾仲叫多2轉, 話真係好正喎. 我叫左個布甸, 都好味. 另外個朱古力菠蘿串燒好正呀, 甜甜地, 又多汁, 又食到朱古力味, 正.
吞拿魚手卷有渣好難食,火炙三文魚&芝士帶子紫米壽司都ok
甜品紅豆好正,豆味超濃,加左cream又香又滑
$250 (Dinner)
甜品紅豆好正,豆味超濃,加左cream又香又滑
  • 金菇牛肉豆腐鍋