西環一帶一向有唔少特色小店😋呢間餐廳 我一入去行咗一轉 就愛上了餐廳嘅裝修環境😍餐廳以趣怪古堡為主題🏰用唔少古典嘅小玩意同玩味掛畫作裝飾🕯橙色+灰色的顏色配搭帶出搞神袐新奇嘅感覺👻而且餐廳亦有唔少自創菜色 幾好味又頗有誠意😆✨️蟹膏蟹肉燉飯 $198足料的蟹膏蟹肉 一嚟已經聞到好香噴噴嘅蟹膏味🦀鋪喺燉飯表面有一大堆蟹肉絲🤩而蟹膏連同蝦米蘑菇等加入燉飯🦐比較特別嘅係加咗辛香料 有少少似XO醬咁 幫燉飯提鮮🌶微辛嘅口味令燉飯更濃郁😉而飯粒都係好飽滿 有咬口的口感🍚✨️桂花糯米釀烤野雞 $258烤雞烤至焦香 雞皮脆卜卜而肉質鮮嫩🐣中間釀入的糯米有別於一般嘅糯米 係比較乾身 粒粒分明而唔會膩☺️更特別嘅係加入桂花🌼清香而甜蜜蜜的口味 同糯米/烤雞都出奇地配搭😋十分有誠意 又有飽足感嘅主菜☺️✨️抹茶巴斯克蛋糕 $68是日精選蛋糕係抹茶巴斯克蛋糕🍰作為抹茶控嘅我相當滿意👍抹茶味十分香濃而帶微微回甘🍵甜度屬微甜 唔會有膩滯感🍬而質感係十分綿密結實 芝士嘅份量十足🧀✨️Candlelight $94一杯優雅 適合女士們點嘅Cocktail🍹淺橙紅色系帶少女風💖加入石榴, 芒果同檸檬汁 有清香嘅果味🥭甜度較高而酒

✨️蟹膏蟹肉燉飯 $198
蟹膏蟹肉燉飯

✨️桂花糯米釀烤野雞 $258

✨️抹茶巴斯克蛋糕 $68
抹茶巴斯克蛋糕

✨️Candlelight $94
一杯優雅 適合女士們點嘅Cocktail🍹淺橙紅色系帶少女風💖加入石榴, 芒果同檸檬汁 有清香嘅果味🥭甜度較高而酒精較溫和🍷整體味道平衡不錯😉
Candlelight

玩味有風格嘅主題餐廳 裝修嘅細節位睇得出餐廳十分有誠意💞而食物方面都有唔少自創菜色 有特色而質素不錯😋店員服務態度都好友善💁‍♀️係一間回頭率好高嘅餐廳 朋友/情侶都可以嚟試下😆

2023-09-15
蟹膏蟹肉燉飯