荔枝角其實都係美食之地,好多小店同港式食物,講到港式,又點少得車仔麵?環境我鍾意餐廳嘅設計,好有私隱嘅感覺,每兩個位有塊隔板,唔擔心同人坐得好埋咁食,加上車仔麵都係速食文化,食完好快翻枱,呢種間隔更適合。餐牌餐廳係掃QR code下單,疫情期間再減少交叉感染風險亦更環保,原來除咗中午食車仔麵,都有茶餐廳早餐食。 自選麵 揀左米線($13)配原大地魚湯加秘製辣汁,因為辣湯底今日無供應。配料揀左瑞士汁雞中翼($10)、秘製軟滑牛腩($12)、香辣陳皮魚蛋($8)。配料都足,湯頭本身清清地,加辣汁就啱啱有啲辣調下味,唔會好辣,雞中翼同牛腩都燜得好焾,陳皮魚蛋正常,份量都幾大碗。惹味炸豬扒 $18 望落去應該係生炸,無炸粉,油份較多,不過炸完嘅口感都唔會好韌,以車仔麵店來講質素都可以。總括而言,想喺荔枝角食平價嘢食真係好多,如果要去食車仔麵又想私人空間高嘅話我就會諗起呢間。

餐牌

自選麵