2022-11-19 44 views
閨蜜生日🎂當然要食餐好🥳選址尖沙咀,地點方便~餐廳環境清靜,座位舒適、私隱度高,適合三五知己談心💕鍾意Omakase 由廚師挑選時令食材👨🏻‍🍳我哋專心傾偈、食野就可以☺️鮟鱇魚肝🐠🐟新鮮鮟鱇魚肝是時令前菜😍冬天才有,夠晒矜貴❗️坊間夏天吃到的是急凍魚肝~味道像鵝肝但較淡~口感細膩綿密,配上酸汁感覺更為清新🌿魷魚一夜干魷魚🦑充滿燒焦香氣,燒烤後鮮味再被提升,伴沙律醬同吃好滋味~時令鹽焗日本銀杏鹽焗銀杏都係第一次食💕上枱時仍然暖笠笠🔥銀杏圓潤飽滿,味道比平時吃到得甘甜,少了苦澀味~刺身二人前刺身賣相吸引📸望見都肚餓😍煙燻鰹魚 二小姐大愛🧛🏻‍♀️鰹魚味道清新易入口,伴隨着煙燻香氣,接著鹹味慢慢滲出,帶出鮮味~石援貝冬天限定果然冇令人失望🤩厚肉超爽口、味道鮮甜❗️正拖羅拖羅肥美、油脂豐富,在口腔內溶化,但完全不膩~油甘魚腩油甘魚腩色澤水潤✨ 魚肉細緻甘甜,脂肪含量較低,夠晒健康~深海池魚深海池魚新鮮,質地緊實而爽口,由於身處深海,味道會比一般池魚更為鮮甜~海膽最美味當然要留到最後🤤份量好多👏🏻顏色金黃~味道濃郁,入口甘甜有回甘~其獨有味道真係俘虜住大家嘅心🫶明太子炒蘆筍鹹香明太子同清淡蘆筍好夾❗️蘆
閨蜜生日🎂當然要食餐好🥳

鮟鱇魚肝🐠🐟

味道像鵝肝但較淡~口感細膩綿密,配上酸汁感覺更為清新🌿

魷魚一夜干

時令鹽焗日本銀杏

刺身二人前

刺身賣相吸引📸望見都肚餓😍

煙燻鰹魚

石援貝

冬天限定果然冇令人失望🤩厚肉超爽口、味道鮮甜❗️正
拖羅
拖羅肥美、油脂豐富,在口腔內溶化,但完全不膩~

油甘魚腩

油甘魚腩色澤水潤✨ 魚肉細緻甘甜,脂肪含量較低,夠晒健康~
深海池魚

海膽

明太子炒蘆筍
鹹香明太子同清淡蘆筍好夾❗️蘆筍爽口冇渣,火候控制得剛好🔥唔會炒得過火

燒日本蠔

日本蠔煎得乾身,外層有蜜糖甜蜜蜜,少少黏口👍🏻 蠔味芳香✨配埋香蒜同吃,惹味非常‼️

炸鱈魚白子

又一款冬天限定❄️口感滑嘟嘟,味道濃郁醇厚,外脆內軟,但沒有腥味~第一次食炸鱈魚子,感覺新鮮👍🏻

清酒煮日本蜆

日本蜆較大隻,乾淨冇沙👏🏻清酒加熱後味道更香醇,湯底鮮甜,唔錯💕

蔥蒜和牛薄燒

牛肉燒得剛好,不會過韌~牛味香濃,蔥蒜剛好中和油膩飽滯感❗️

招牌魚湯

果然係招牌😍鮮甜冇腥味且魚味突出🫶最重要係飲完唔會口渴,應該冇加味精👍🏻

這裏的Omakase 菜式較坊間特別❗️份量足,食到好飽‼️閨蜜對呢餐生日飯相當滿意😎

餐廳成立五周年,有兩個新優惠推出:
1)網上訂位全單八折+所有清酒,生啤買一送一
2)每日5:30至7:30 happy hour四款串燒+2杯生啤$220

下次叫多幾個朋友一齊黎幫襯先👫👭
2022-11-07