2022-11-15 5828 views
楚撚記大排檔西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖Shop 1, G/F, Pak Hoo Mansion, Yat Fu Lane, 554-560 Queen's Road West, Shek Tong Tsui, Western DistrictDADDY 鍾意食重味濃味野, 但老人家飲食唔注意, 就好容易有高血壓同其他病, 所以家中煮野食都是清淡為主。今日同DADDY 出街食, 老媽子唔係度, 就同佢偷偷食餐好架,間中一次半次放肆下, 生活才不會那樣乏味。脆皮BB 好入味,肉嫩入味皮薄!菠蘿咕嚕肉是鎮店菜式,酸甜開胃,青椒菠蘿粒,肉塊炸過舖上一層醬汁,極之惹味。秋天立味又出動,椰香芋頭油鴨髀,老一輩最愛,瓦煲上更是付人懷念,椰奶濃,芋頭夠粉。DADDY 食完開心到拍了我SHOULDER 然後舉起手指公。一不離二, 整多個豬油撈飯比DADDY, 個豬油同豉油係比我地自己隨意加, 瘋狂一次吧! 秋風起,食多個立味糯米飯食完邪惡野,唔好比人知好彩我平時好孝順乍, 如果唔係食咁多高膽固醇邪惡美食又唔聽話激一激DADDY,以為我謀住佢身家
楚撚記大排檔

脆皮BB 好入味,肉嫩入味皮薄!

食完邪惡野,唔好比人知