屋企附近開左炯記喇!! 因為之前想食鵝油撈麵唔係要去深水埗就係去太子或荃灣,而家落樓下行去唔使5分鐘就可以食到,而且長沙灣這間店先至有手撕雞牛角包,想試好耐了。 這店裝修以白色為主,給人一種好乾淨好清新好舒服既感覺,地方都幾寬落。 因之前係其他分店食過鵝油撈麵,今次就緊係試佢既手撕雞牛角包啦! 我地叫左2個下午茶餐,分別係麻辣手撕雞腸粉,鹽焗手撕雞牛角包;另外叫多碟秘制醬皇豬手和白灼生菜;加$10 轉2杯特飲。麻辣手撕雞腸粉: 腸粉暖暖地岩岩好,食落口唔會燙親,又夠滑,配埋鼓油麻醬甜醬一齊食真係絕配,好香花生醬味;麻辣手撕雞夠麻又夠辣,好惹味,肉質嫩滑。鹽焗手撕雞牛角包: 手撕雞嫩滑有咸香,牛角包鬆軟,估唔到配牛角包咁好食咁夾;仲有少少沙律菜伴碟。秘制醬皇豬手: 豬皮超有豐富既骨膠原,煮得好淋好入味,唔太咸,肥而不膩,非常推介👍🏻白灼生菜: 生菜份量多,新鮮,配埋鵝油好香鵝油味。水蜜桃梳打(特飲) : 淡香水蜜桃味,配梳打幾清新又解渴,岩晒天氣熱時飲。番石榴四季春烏龍茶(特飲) : 番石榴味略淡,茶味唔夠濃,但都ok。

麻辣手撕雞腸粉

鹽焗手撕雞牛角包

秘制醬皇豬手

白灼生菜: 生菜份量多,新鮮,配埋鵝油好香鵝油味。
白灼生菜

2022-05-03
$90 (Tea)
麻辣手撕雞腸粉
鹽焗手撕雞牛角包