2021-10-25 197 views
海神位於尖沙咀區!對我呢啲出省城食飯只有一個海港城!係呢個位置開餐廳,重要上樓都係幾大膽嘗試!餐廳環境有分室內及室外!今次因為怕大風,所以選擇室內,但室外環境會更好,更舒服,更開心😂😂!(如果想坐室外,記得Book定位😉)食品墨西哥脆片 佢味道有點似熱浪薯片,但再厚一點,好有口感!熱熱的脆片配上醬汁食味道層次又有所不同!如果可以配上墨西哥啤酒,就更一絕海鮮拼盤(4人份) 生蠔🦪甜美,大蝦🍤爽口,螺肉爽口,重有帶子,青口,蜆新鮮美味黑松露芝士簿餅 原來黑松露配芝士,可以禁美味!芝士味道不會蓋過黑松露,需黑松露又可以帶出芝士鹹香味!豐富了味蕾感覺!相信店家在試芝士上,可花了不少時間,心機!在品嘗過幾道佳餚後!飲返杯mocktail 清清味蕾終於到主菜出場斧頭扒 買相,份量,也非常豐富!肉香飄逸,處理時間,非常恰當,切開後還可以看到粉紅色的肉質!入口鬆軟,極有口感!作為單一主菜也不會太過分總括之下,如不是疫情政策可以多幾位朋友一起品嚐,點多幾份食物分享!談談人生意議,講吓家庭事!一伙人談笑風生,不亦樂乎!但又如果一雙情侶,私密程度高!談心,人生大事!都是一個理想

海神

食品
墨西哥脆片

海鮮拼盤(4人份)

黑松露芝士簿餅

在品嘗過幾道佳餚後!
飲返杯mocktail
清清味蕾
終於到主菜出場

斧頭扒
買相,份量,也非常豐富!
作為單一主菜也不會太過分

總括之下,如不是疫情政策
可以多幾位朋友一起品嚐,點多幾份食物分享!
談談人生意議,講吓家庭事!
一伙人談笑風生,不亦樂乎!

但又如果一雙情侶,私密程度高!
談心,人生大事!都是一個理想地點

如果包場婚禮!唔知點收費呢🤣