2021-05-13
上堂前突然口痕,上堂前就嚟食一食日本野🥳餐廳位於觀塘駿業街,附近有好多辦公室大廈同埋工廈,未入到門口已經見到滿滿嘅文書,背景仲播住 “Do you hear the people sing”嘅純音樂🙈我哋叫咗一個刺身盛同埋兩個是日推介🙈季節空運五點刺身盛 ($398)今次嘅季節限定係每朝六七點空運到港既飛機魚,半條份量都幾多,薄薄一片啱啱切好,最鼓勵嘅食法係未食其他刺身之前食,同埋千祈唔好加Wasabi!食落去真係好新鮮,不過小心放耐咗嘅話會開始有啲腥腥地😪其他刺身包括油甘魚、帆立貝、三文魚同赤蝦等,件件刺身都厚切,食落啖啖肉,超新鮮!尤其推介帆立貝同三文魚,有驚喜!仲附上唔同嘅醬料,包括一個酸酸地既日本特製汁、辣辣地嘅蘿蔔蓉等,自己覺得刺身點埋落日本汁嗰度好開胃,同埋會食到意想不到嘅新鮮度😆其實價錢唔算特別平,但係食到咁新鮮嘅刺身感覺都抵晒🤩🤩海膽熔岩 ($48)就咁睇個名未必知係咩嚟,一上菜都仲有少少迷惑,其實黑色嘅外皮係墨魚丸🦑切開後有四件,鮮甜嘅熟海膽喺魚中爆出嚟,好似座火山咁🌋食落有種微妙嘅感覺👅山椒唐揚雞翼 ($28)兩件雞翼配埋旁邊既沙律,上菜時仲脆卜卜熱辣辣,脆皮帶點山
我哋叫咗一個刺身盛同埋兩個是日推介🙈
季節空運五點刺身盛 ($398)
海膽熔岩 ($48)
山椒唐揚雞翼 ($28)
兩件雞翼配埋旁邊既沙律,上菜時仲脆卜卜熱辣辣,脆皮帶點山椒既辣度,超惹味!😋