2015-09-23
大家都知我係一個窮鬼,窮就乜工都要做,最近當然係做月餅送貨員啦,今日送到觀塘一間樓上鋪,店內主要賣韓國護膚品、衣服、食物等,店内另一邊是一間小型Cafe,環境清靜,仲有熊大陪你食,又有韓文歌聽,都有好多特色小食、甜點、飲品供應,不過要去返另一邊收銀處購票後,再行返去Cafe俾單,再揾位坐低等食,我是一個窮鬼,所以點了第二最平嘅芝士蛋多士($18),而最平係$16嘅棉花糖多士,但我對棉花糖興趣不太,所以食蛋多士,其實最平食物應該係馬卡龍,$8一件,不過起碼三件($24)先有飽肚感覺。等了十分鐘,芝士蛋多士到了,單看賣相平平無奇,但將脆脆的多士一切開,蛋汁在半溶芝士下流出嚟,味道好夾,我很喜歡食芝士及半熟蛋,這個正合我心意,$18堅抵食,點解無飲嘢,因為無錢同有冰凍蒸餾水供應。