2019-06-06 142 views
記得自己細個成日都係食粉仔,雖然冇乜配料但都覺得好好食。所以今日就諗住回味一下,嚟到十八座狗仔粉食返我細個嘅時候食嘅嘢啦。睇睇環境,就係一般快餐店嘅樣喇。狗仔粉落咗好多菜鋪,食落鹹鹹地咁。賠償咗少少肉碎同埋冬菇粒,用嚟送粉都唔錯嘅。粉本身就軟滑同埋好冧,個湯就比較傑身嘅,整下食落都唔錯啦。因為個粉就冇乜餸,所以就加左一分炸丸。有兩粒貢丸同兩粒墨魚丸,不過佢炸嘅火候好似大咗啲,搞到啲丸都巢曬皮。食落貢丸就好有肉汁嘅。個分的確係滿足到我嘅童年回憶喇,不過價錢就略貴,一個粉一個丸再加多杯嘢飲已經50幾蚊,作為午餐又好似貴左啲

睇睇環境,就係一般快餐店嘅樣喇。