前排朋友生日,就約左去佢屋企附近食餐特別點的,點知真係發現幾有特色嘅西餐廳😍 港島東原來真係好多臥虎藏龍餐廳~餐廳在在商場外圍,入面裝飾好似入了童話世界般,仲有夢幻旋轉木馬在中間。無論係窗邊還是餐廳入面位置,都坐得舒服。🔥火焰芝士配蒜蓉意大利包真係會在你面前🔥燒熔d cheese,又好食又啱曬打卡用😍燒過嘅cheese完完全全出曬香濃芝士味,厚厚的拉絲芝士配上麵包同菠蘿果醬,好有層次感😋估唔到呢到都有海鮮食,真係啱曬鍾意食海鮮嘅我地😆每次覺得shake shake 袋都係考驗員工手臂力🦞🦐shake  shake海鮮袋真係好多款海鮮,最最開心係有龍蝦尾😍,另外仲有蝦、帆立貝、大大隻青口等。醬料是微辣得來帶有蒜香味,濃度適中,所以同海鮮本身嘅鮮味好balance。龍蝦尾幾大隻,多肉彈口得來肉質鮮甜😋另外大大隻虎蝦、青口、帆立貝都幾新鮮,仲有成6粒帶子,份量十足🤩海鮮盤上嘅薯仔連皮食,吸曬海鮮同辣汁精華,啖啖滋味。呢到樣樣都咁出色,所以真係樣樣都要講!❤️梳乎厘奄列真係世一!與其他地方不同嘅係omelette x soffee,入面係超級香濃嘅蛋黃味,內層非常滑香柔軟,配cream一齊食更添

梳乎厘奄列

呢到樣樣都咁出色,所以真係樣樣都要講!
❤️梳乎厘奄列真係世一!與其他地方不同嘅係omelette x soffee,入面係超級香濃嘅蛋黃味,內層非常滑香柔軟,配cream一齊食更添香滑感。雖然好飽,都忍唔住食曬😝😝
Pineapple  Hat

呢到嘅飲品都好有心思,好ig-able!Pineapple  Hat係菠蘿🍍+sprite,甜度適中,上面嘅新鮮菠蘿好甜,面層還有燒香了的焦糖,水準幾好。

另外一杯點了Fresh Mango Passionfruit Smoothie,係用高杯裝,上面滿滿粒粒passion fruit,配上濃濃的芒果香,甜度適中。

的確係好有水準嘅西餐廳,一定會為梳乎厘再來!😎😋😋😚
Pineapple  Hat