端午節有一日假期,當然係出去搵食,九龍城出名多嘢食,假期人山人海搵啖食都好啦。在九龍城的食肆中,搵到一間比較清靜的地方。心裡一直諗只要入得口就可以接受,但是到最後是意外驚喜好好食。點左佢個2人餐,有2個粉/撈檬粉/飯,5隻牛油雞翼,芽車快。最後叫左生牛肉粉,香茅豬扒撈檬粉牛肉好好味,仲有牛肉味湯底好香香茅豬扒好香好鬆軟,冇乜油膩感覺,大熱天時食撈檬粉真係好好芽車快第一次食, 係雞肉芽菜沙律,感覺好清新,真係好正🥗,有機會要再食,夏日炎炎食沙律真係好好😘😘😃雞翼好香脆, 不過個底有啲油膩感覺, 如果佢停耐啲先放上碟會好啲...份量好足夠好抵食,兩個人食好飽初頭佢哋安排左兩個人對面坐,但其實間餐廳仲有好多空枱,問咗可唔可以坐第二度佢都冇安排,到啲送來到成張枱放唔晒, 個姐姐先至話唔夠坐㗎啦坐隔離張枱真係好好

最後叫左生牛肉粉,香茅豬扒撈檬粉
牛肉好好味,仲有牛肉味湯底好香
香茅豬扒好香好鬆軟,冇乜油膩感覺,大熱天時食撈檬粉真係好好

份量好足夠好抵食,兩個人食好飽

真係好好

生牛肉粉
香茅豬扒撈檬
芽車快
牛油雞翼
2019-06-07
$130 (Dinner)
芽車快