2013-07-29 2114 views
由於屋企人全部去晒旅行,所以妹就約兩個朋友黎食野,因為可以order多D小食嘛 ,而每次黎華記小食店,都會留意王子有咩野新菜式 ,而每次黎,王子都會有驚喜呢! 今次排隊既時間明顯比之前同預期既時間短左好多,只需十多分鐘咋 而我兩位朋友就覺得呢度好有特色,自己排隊揀選,見到乜野想食就叫,一個鐘意食肥腸,一個食瘦腸,只要出句聲,分菜姐姐都會照辨,同其他店既零交流唔同,比乜食乜!再加上今次黎,外牆翻新過,油上光猛既淡黄色,感覺上好清新,而店面亦整潔好多!朋友食乜就唔介紹啦,小妹就要左油麵、腸頭、牛膀、黄金蘿蔔、豬紅、豬皮、九菜花、加咖哩汁,合計$41,份量算多,超低!突然見到王子現身,小妹就走去問有乜好野介紹,王子就推介左~唔炸雞翼、牛骨髓、燒魚片等,小妹就要左每樣一份,因為三款都未試過 油麵唔過淋有咬口 腸頭唔覺漏喉,鹵香十足,無騷味,係色香味俱全 牛膀,好香濃既汁-炆,口感軟糯、入味!黄金蘿蔔,水準之作,用韓國蘿蔔去炆,大件多汁,一口咬落去D蘿蔔汁係會多到射出黎既,顏色金黄,正! 豬紅入味軟滑,豬皮爽口,九菜花好甜 牛骨髓,現今己好小地方有得食,炆至深啡色,好香,應該用
,而每次黎華記小食店,都會留意王子有咩野新菜式
,而每次黎,王子都會有驚喜呢!

油麵唔過淋有咬口

腸頭唔覺漏喉,鹵香十足,無騷味,係色香味俱全

牛膀,好香濃既汁-炆,口感軟糯、入味!

豬紅入味軟滑,豬皮爽口,九菜花好甜

牛骨髓,現今己好小地方有得食,炆至深啡色,好香,應該用左牛腩汁黎炆,另到本身無乜牛味既骨髓增添左份牛香而又保持到原味,$15一份一試,超值

燒魚片,$5份有三大片,夠爽,好有燒烤味!
炸雞翼,個名好古怪,$10/2隻,原來係用黑糖煙燻,唔乾,有個好濃好深色既汁浸住,可能煙燻既關係,油份於制作時大流出,火煙味濃,咸中帶微甜,少油份既雞翼,怕肥既靚女必然之選

後記:兩位朋友都好滿意呢餐,好近大自然,係食過最特別、最好味既車仔麵!由於對面係竹林會有蚊就梗架啦,幸好細心既王子點左個蚊香比我
Other Info. : 每款都係用心之作,唔同集團式運作,味道公式化,值得推介! 希望王子繼續努力,創作更多新菜試!
2013-07-28
Waiting Time
13 Minutes (Dine In)
  • 唔炸雞翼,牛骨髓,黃金蘿蔔,咖喱汁