2021-12-17
滿心歡喜諗住嚟食個brunch,點知咩都食唔到之餘仲一肚氣。11點47分落咗一個all day breakfast,一個吐司,同一杯long black(跟餐+$15),坐咗喺bar枱位望住個廚房位,大概十分鐘就上咗杯咖啡。可能係自己偏好nutty啲啦,覺得嗰杯long black酸到冇朋友。期間廚房入面4個職員,1個猛咁煎雞扒,煎完一輪又一輪,1個就專心咁hand drip緊,1個就企cashier,最後一個就睇唔到做緊咩嘞。然後坐到12點05分都未有任何嘢食嚟,亦未見到有人準備我哋份早餐嘅跡象。卒之有個似係店長/老闆嘅人走埋嚟話因為啱啱係早餐同午餐交接嘅時間,所以要等耐少少。其實都唔太明究竟有咩關係,整個早餐同吐司要等啲咩,不過都算啦唔等都等咗咁耐。然後12點10分嗰個疑似店長再走埋嚟話可能仲要再等多陣,如果趕時間可以退錢。由於都趕時間,咁就問佢要等幾耐啦,佢竟然答要等10至15分鐘。真心唔明發生咩事由落單起竟然要大半個鐘先有得食,期間廚房啲人做緊咩呢?好啦最終退錢走人,杯long black仲收返正價錢...雖然的確係飲咗佢杯long black,在理上係絕對冇問題的,但在情上店
好啦最終退錢走人,杯long black仲收返正價錢...雖然的確係飲咗佢杯long black,在理上係絕對冇問題的,但在情上店家方面冇誠意冇道歉冇跟進冇處理就唔會再有下次了。亦令我打咗第一篇open rice食評。:)