2020-08-19
同男朋友第一次入香港仔,就搵到呢間好食既四川菜夜晚諗唔到食咩,見到呢間野都好似好吸引咁男朋友又話好耐冇食過酸辣粉所以即刻決定係買呢間既夜晚返去食舖位細, 主要做外賣生意開放式廚房,見到處理食物既時侯都有戴手套好多野食都好吸引咁,仲有泡椒雞腳食添於是叫左一個酸辣面、涼拌面、土豆絲、涼拌萵旬、泡椒雞腳外賣先講下酸辣薯粉,湯底好味,薯粉彈牙唔會淋,不過配料就少d, 但整體都好食涼拌面就差d, 個醬略嫌淡左d, 面質都一般,所以不太推介,全靠d小菜先食得曬涼拌土豆絲唔係平時食開有醋個隻,用既都係一般口水雞汁咁,都好惹味,薯仔絲過左冷河,十分脆口萵旬係最好食,加上夠幼身,一箸箸咁夾起既時候d汁掛曬係上面,小小辣多多趣最後泡椒鳳爪真係值得一讚,香港好少見有鋪頭整黎賣,所以以前好鍾意食大陸既包裝泡椒鳳爪,不過硬係覺得有d膠味,唔敢食太但呢間既鳳爪會另到我好想再入香港仔一戰。佢唔會好似大陸個種,死辣,而係相對溫和,而且你會食到泡椒既咸辣味,加上醋酸,令我不禁一隻接一隻咁食,好快就食曬成盒,如果有興趣既朋友絕對推介
夜晚諗唔到食咩,見到呢間野都好似好吸引咁
男朋友又話好耐冇食過酸辣粉
所以即刻決定係買呢間既夜晚返去食
舖位細, 主要做外賣生意
開放式廚房,見到處理食物既時侯都有戴手套
好多野食都好吸引咁,仲有泡椒雞腳食添
於是叫左一個酸辣面、涼拌面、土豆絲、涼拌萵旬、泡椒雞腳外賣
涼拌薯仔絲