2012-08-15
2012年8月15 日今日出門口冇食lunch, 做完野之後4半係量角想是但搵間茶餐廳食野行行下到依家門口, 望左陣價錢店入面既店員就好熱心出黎介紹餐牌, 卡是就入去食當時4點半冇咩人, 心諗會唔會太難食, 但又肚餓就即管試下入面有幾種湯底配料簡, 我簡左 貴川酸辣紅薯粉 小辣 (淨麵同配料$21) 跟著加個配菜蟹柳+$5, 凍熱野飲同價, 我叫左個熱菊蜜+$5, total $31好快等左1分 鐘度熱菊蜜就黎等多2分鐘碗麵都黎埋*貴川酸辣紅薯粉: 碗麵一黎就應該有陣酸辣香味, 湯好濃郁, 唔會太酸, d配茶都好新鮮好香, 紅薯粉唔會痴埋一舊, 反而似瀨粉質地, 有d煙靱, 而蟹柳因為個人鐘意食, 覺得幾好食, 唔會煮到散哂或者太軟, 食落幾有驚喜, 份量上一個男人黎講d紅薯粉可以再多d係咁熱咁多人天氣下, 間店咁少人, 冷氣又夠又舒服確實唔錯, 唔多人都可以再試
當時4點半冇咩人, 心諗會唔會太難食, 但又肚餓就即管試下
好快等左1分 鐘度熱菊蜜就黎
等多2分鐘碗麵都黎埋 *貴川酸辣紅薯粉: 碗麵一黎就應該有陣酸辣香味, 湯好濃郁, 唔會太酸, d配茶都好新鮮好香, 紅薯粉唔會痴埋一舊, 反而似瀨粉質地, 有d煙靱, 而蟹柳因為個人鐘意食, 覺得幾好食, 唔會煮到散哂或者太軟, 食落幾有驚喜, 份量上一個男人黎講d紅薯粉可以再多d
Other Info. :
小食其實都想試下, 但都$10 起到$30 都有, 留待下次試下