放工之後約咗fd去食,其實都好耐無行街,亦都唔知muji開咗間餐廳。因為本身個地方都好大,同埋周圍以啡、白為主調,所以個環境都好好、好舒服。不過由於空間感強,以致位置唔多,所以都等咗應該有15分鐘先入座。佢嘅叫餐方式係:入座、出去點餐、之後收銀。我地三個叫咗:1. 牛油雞肉咖哩十穀飯(配一個冷食) $98 + 香糖布甸 $30感覺其實係碟頭飯咁,不過唔辣,好食就好食嘅,但就貴好多,所以真係勝在個環境。冷食叫咗個菇菌,有少少酒味,OK嘅。至於個甜品,本身係$40,跟餐$30,都算大個,好滑,好好食。我諗黎呢度都係食甜品好過食餐2. 黑毛豬 $148 + 洋甘菊 $48/壺呢個無影到,不過真係唔會飽,因為佢無跟飯嗰啲,只係有少少薯仔,同一塊唔大嘅黑毛豬肉。至於洋甘菊就好大壺,好夠三四個人一齊飲3. 四品料理 $108 + 琉球紅茶 $15/杯呢個其實就係四餸飯,兩個冷盤兩個熱食,再配碗白/十穀飯。叫餐時唔好睇餐牌,要去到counter簡先會係最update嘅。圖入面唔係三個餸,因為佢有個餸係沙津咁,放係碟上面。至於個茶就係一杯用muji茶包沖嘅紅茶就係咁,當係cafe傾下計唔錯,不過專登去
放工之後約咗fd去食,其實都好耐無行街,
亦都唔知muji開咗間餐廳。

因為本身個地方都好大,
同埋周圍以啡、白為主調,
所以個環境都好好、好舒服。

不過由於空間感強,以致位置唔多,
所以都等咗應該有15分鐘先入座。

佢嘅叫餐方式係:
入座、出去點餐、之後收銀。

我地三個叫咗:

牛油雞肉咖哩飯

感覺其實係碟頭飯咁,不過唔辣,
好食就好食嘅,但就貴好多,所以真係勝在個環境。

冷食叫咗個菇菌,有少少酒味,OK嘅。

香糖布甸

至於個甜品,本身係$40,跟餐$30,
都算大個,好滑,好好食。

我諗黎呢度都係食甜品好過食餐

2. 黑毛豬 $148 + 洋甘菊 $48/壺

呢個無影到,不過真係唔會飽,
因為佢無跟飯嗰啲,只係有少少薯仔,
同一塊唔大嘅黑毛豬肉。

至於洋甘菊就好大壺,好夠三四個人一齊飲

3. 四品料理 $108 + 琉球紅茶 $15/杯

四品料理

呢個其實就係四餸飯,兩個冷盤兩個熱食,再配碗白/十穀飯。

圖入面唔係三個餸,因為佢有個餸係沙津咁,放係碟上面。

至於個茶就係一杯用muji茶包沖嘅紅茶

就係咁,當係cafe傾下計唔錯,不過專登去食嘢就真係偏貴了
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
香糖布甸