2021-08-29
放假同老公兩人去呢間朋友推介抵食既漁品火鍋先,呢度地方都幾大,去果日平日都好多人,好熱鬧有任食火鍋既自助調味區我見招牌係食烤龍躉,所以決定試下呢個餐$398/兩位,而湯底當然係揀我最喜愛既酸菜味啦另外每人加左$20叫左兩杯特飲,右:紅西柚荔枝特飲左:藍柚白桃梳打,味道不會偏甜,幾開胃等左大約15分鐘,期待中既沙巴龍躉終於到喇酸菜湯微帶辣,湯內仲有好多配料,有萵笋,冰豆腐,木耳等等,魚肉好結實,入口十分嫩滑有口感,加埋啲超級入味既酸菜湯底,簡直係絕配,十分惹味,連我平時唔食既魚腩部分都唔放過,鐘意食魚既朋友一定唔可以錯過個餐可選雜菇或雜菜,我揀左雜菇,啲菇煮熟後充滿曬啲酸菜魚湯既精華,變得好鮮味黃金炸魚片,每塊都充滿曬啲咸蛋黃,好邪惡,好香口,不過對於我來講就咸左少少,我重口味既老公就食唔停芋頭煮完後,好香綿,最後用呢個咁鮮味既湯底煮埋啲烏冬,食完好滿足下次想試下呢個套餐先
有任食火鍋既自助調味區
另外每人加左$20叫左兩杯特飲,右:紅西柚荔枝特飲
左:藍柚白桃梳打,味道不會偏甜,幾開胃
等左大約15分鐘,期待中既沙巴龍躉終於到喇
下次想試下呢個套餐先