2016-07-03 3019 views
朋友話依度蟹肉多士好吸引所以約食飯就黎左依度食環境都算幾好有戶外露台,不過當晚太熱,所以坐左係室內點餐啦,店員都係講英文既好似置身係外國餐廳入埋既然朋友極力推介依個,梗係要點個蟹肉多士Crab Tian $120造型有啲似他他牛肉,旁邊有薄薄六塊蟹肉底下啲已用沙律醬拌勻的生菜絲將生菜蟹肉連埋烤到香脆既多士一齊食,好好味而旁邊有啲豆苗伴碟, 好靚Provencale $235我地兩個人食,所以點左 1/2 KG 青口鍋份量都的確唔少,配麵包同粗薯條而我地選左用蕃茄、蒜、洋蔥、香草整成的汁清清地既汁,咁就唔會嗆左青口的鮮味依度的青口好特別,比普通食果啲較濃味細粒,食好多粒都唔會滯,好岩傾住計慢慢食Rosemary Roast Chicken $235好香迷迭香味, 以焗的煮法, 食起黎唔覺得好熱氣以下面黃色的汁係以粟米同芥末黎煮甜甜地好好味Apple Tarte Tatin (Good for 2)$100Menu都好細心寫明係 Good for 2可能怕客人唔夠食或者食唔晒黎到個樣有啲似雞批當時我諗:點解同上網睇唔同既原來店員會將佢反轉係另一隻碟,再將Vanilla 雪糕同汁放上面一片片
朋友話依度蟹肉多士好吸引
所以約食飯就黎左依度食
環境都算幾好
有戶外露台,不過當晚太熱,所以坐左係室內
點餐啦,店員都係講英文既
好似置身係外國餐廳入埋
既然朋友極力推介依個,梗係要點個蟹肉多士
Crab Tian $120
造型有啲似他他牛肉,旁邊有薄薄六塊
蟹肉底下啲已用沙律醬拌勻的生菜絲
將生菜蟹肉連埋烤到香脆既多士一齊食,好好味
而旁邊有啲豆苗伴碟, 好靚
Provencale $235
我地兩個人食,所以點左 1/2 KG 青口鍋
份量都的確唔少,配麵包同粗薯條
而我地選左用蕃茄、蒜、洋蔥、香草整成的汁
清清地既汁,咁就唔會嗆左青口的鮮味
依度的青口好特別,比普通食果啲較濃味細粒,
食好多粒都唔會滯,好岩傾住計慢慢食
Rosemary Roast Chicken $235
好香迷迭香味, 以焗的煮法, 食起黎唔覺得好熱氣
以下面黃色的汁係以粟米同芥末黎煮
甜甜地好好味
Menu都好細心寫明係 Good for 2
可能怕客人唔夠食或者食唔晒
黎到個樣有啲似雞批
當時我諗:點解同上網睇唔同既
一片片蘋果片再配漿汁雪糕一齊食,好好味
第一次見識到比利時菜,下次黎我都照叫蟹多士同埋個甜品
2016-06-28
Type of Meal