2019-01-11 6603 views
之前係Openrice見到呢間火鍋店有好多好評,一直都想黎試下,今日終於有機會了!一早已book定位,入去餐廳之前,要在reception位置先揀選湯底及牛肉款式。餐廳都幾大,以4人枱為主,如果2個人食就要搭枱了!還有一些卡位。飲品、醬料、蔬菜、丸類、甜品都是可以自己係出面拎的。而這裡點餐需要在用電話於網上落單,落單後很快就會黎到,未有漏單的情況而且幾環保!這裡除了有打邊爐配料可以點選,還有壽司、刺身、燒物等可以選擇。另外清酒及梅酒也可以飲點!剌身都幾新鮮。燒物即叫即整,所以上菜時熱辣辣幾好食!海鮮塔共有2層,最頂果層有蝦、帆立貝及蚌,第二層有生蠔、青口、蜆及東風螺。海鮮都算鮮甜多汁。如果點些豉油食會更惹味!火鍋配料都算有幾多可以揀,而我就點選了肥牛、生蠔、蜆、蝦、雞件、花膠仔、雞子、午餐肉。這裡的牛肉都不錯,有牛肉的鮮味!雞件都幾鮮甜。呢個花膠仔吸收了海鮮湯的味道,非常鮮甜。訂座可以每人揀選一款優惠,我跟友人揀選了燒河豚乾及海膽刺身。燒海豚乾味道鮮甜,配埋沙律醬一齊食更加惹味!有機會會再黎試下其他湯底!

飲品、醬料、蔬菜、丸類、甜品都是可以自己係出面拎的。
飲品
壽司
壽司
刺身

這裡除了有打邊爐配料可以點選,還有壽司刺身、燒物等可以選擇。另外清酒及梅酒也可以飲點!
剌身都幾新鮮。燒物即叫即整,所以上菜時熱辣辣幾好食!

火鍋配料

有機會會再黎試下其他湯底!
2019-01-10
  • 海鮮塔