2020-11-17 996 views
今日去勁多人介紹嘅平民食堂東廣場。行左一個圈,其實啱食嘅舖頭唔多,又唔係話特別平架。我都係第一次食鹽水雞,非常之好食,雞唔係好好味,但加埋啲配菜同香料粉係超好食。成份鹽水雞都係靠香料粉去掉起味道,如果冇的話就完全唔知自己食緊啲乜。我地揀左一人餐,配菜揀左金針菇、青瓜同豆卜。豆卜超吸味,撈完唔係好耐都可以咁入味。青瓜超級脆口,好清新,呢個係必選,食涼拌一定要有青瓜。金針菇係令成碗鹽水雞更加有口感!鹽水雞只係靠味精去吊味,所以係好濃味,而且係比較咸。食完係勁口渴,一定要飲水。今次食鹽水雞有驚喜,下次黎都會再幫襯。不過啲姐姐仔傾計時細聲啲就好喇,佢地真係傾得好大聲好嘈同好煩。

我地揀左一人餐,配菜揀左金針菇、青瓜同豆卜。

2020-10-14
$45 (Tea)