2023-08-14
去元朗搵食,見有唔少網友去過呢間,影左好多美食相,今日就去會下佢啦!魚生刺身食得多,龍蝦刺身就真係未試過,所以就叫左個龍蝦刺身三食黎試下啦!完只,刺身先上!好吸引呀!刺身切好一粒粒甘,望落去晶凝通透,好新鮮!食落無腥味,好清甜!咬落好爽口,係脆既感覺,好特別!食完刺身,佢會拎走個頭同鉗返去煮另外兩味!龍蝦蜆肉濃汁燴飯份量好多,有好多既蜆同飯,夠兩個人食!採用珍珠米,好味!個汁好濃,好香龍蝦味,加左唔少芝士,起絲!好好食!個鉗會做茶碗蒸蛋好滑,材料豐富,有雜菌同蟹肉等!個鉗又好多肉,無得彈!仲叫左個唐揚小池魚好特別,味道好好,好適合送酒,傾計炸到脆卜卜,骨軟,可成條食,味道有啲似多春魚,但唔似得多春魚甘個頭苦,呢個池魚無,好中意食!雜錦炸物拼盤有炸蝦、蠔、雞軟骨同薯條!好香脆,尤其是個炸蠔,好大只,又creamy!!點埋個黑松路蛋黃醬,無得輸!好味!叫左兩杯野飲!好得意呀!有兩只熊趴係度,飲飲下融冰佢會跌左落去,好搞笑!抹茶鮮奶抹茶夠濃,又有奶既香味紅火龍佛手柑酸酸甜甜甘,夏天飲唔錯!滿足既一餐!
完只,刺身先上!好吸引呀!
食完刺身,佢會拎走個頭同鉗返去煮另外兩味!
龍蝦蜆肉濃汁燴飯
份量好多,有好多既蜆同飯,夠兩個人食!
個鉗會做茶碗蒸
蛋好滑,材料豐富,有雜菌同蟹肉等!個鉗又好多肉,無得彈!
仲叫左個唐揚小池魚
好特別,味道好好,好適合送酒,傾計
雜錦炸物拼盤
抹茶鮮奶
抹茶夠濃,又有奶既香味
紅火龍佛手柑
酸酸甜甜甘,夏天飲唔錯!
滿足既一餐!