2023-08-15 33 views
意大利歌劇服裝非常華麗,最引人入勝嘅喺演員好多時都會佩戴有氣派又做工相當精美嘅面具。除咗增加戲劇性,亦都適當咁隱藏住面具背後既演員。唔理喺邊個,唔理年紀,俾你純粹欣賞肢體動作同埋歌聲。 呢間以歌劇院為主題嘅漢堡包店,反而反其道而行。麻雀雖小,但裡面嘅裝飾,非常貼合歌劇院嘅主題。唯一唔同既係佢將面具掛係牆上,於是放肆地毫無遮掩地,喺門口寫明World's Best Wagyu Burger. 🍖 咁我就當然要去試下佢引以為傲嘅和牛漢堡。個包脹卜卜,保持著光滑同埋冇巢皮,而且一刀切落去索索聲。證明表面好脆,但裡邊又好柔軟。和牛處理得非常好。好多時手打和牛,會太過油膩,有時又會太過濕潤,肉就非常容易散開。呢度就唔好,和牛保持柔軟,但又互相黏連,保持口感。而且好有肉味。配合新鮮蕃茄,生菜,芝士。果然係值得驕傲嘅菜式。 🍖同聽歌劇一樣,去之前做定準備,就可以盡情咁享受供應者預先幫您預備嘅細節。同行朋友唔食肉,我一早上網睇定呢度有 Impossible meat既veggie漢堡。肉質保持 Impossible meat  一貫水準。但係除咗芝士之外,佢仲加入左洋蔥。洋蔥炒得甘香,又有爽脆咬口。再

🍖同聽歌劇一樣,去之前做定準備,就可以盡情咁享受供應者預先幫您預備嘅細節。同行朋友唔食肉,我一早上網睇定呢度有 Impossible meat既veggie漢堡。肉質保持 Impossible meat  一貫水準。但係除咗芝士之外,佢仲加入左洋蔥。洋蔥炒得甘香,又有爽脆咬口。再加埋沙律醬汁。朋友似乎好滿意我嘅安排。

🍺既然喺意大利做主題,當然一定要飲cappuccino.一般我唔會飲凍嘅。但係配合漢堡包,似乎都係應該以凍飲為伴。大口大口咁飲,大口大口咁食。超滿足!

✨️呢度另一個出名既係Gelato,決定下次再約埋朋友,一次過食佢既Gelato rainbow platter
和牛漢堡
和牛漢堡