2022-12-04
週末一家三口👨👩👧入西貢hea,行咗成個圈由碼頭⛵️行到去市場街盡頭,最後老婆決定食一起果醬,先記起以前食過舊鋪,即柴犬cafe個位,新鋪近返市場街街頭。門口有架三輪車🛺好易認,近門口位有果醬架賣自家果醬。1:45pm入座時已坐夠8成,好彩仲有最埋邊有張4人枱俾我地。睇咗餐牌都多選擇,我揀咗all day breakfast, 升呢牛角包🥐,可以揀一隻jam,我揀咗蛋黃 🥚 菠蘿🍍,All day breakfast有煙肉🥓整到成朵花咁,仲有番茄🍅同茄汁豆,有菇、炒蛋同兩款腸,牛角包🥐好鬆化,最正係自選果醬我揀蛋黃菠蘿🍍醬,冇蛋黃味但重菠蘿🍍味,仲有新鮮菠蘿🍍,夠甜。我老婆揀咗carbonara 🍝 同陳皮妹一齊食,因有小朋友,所以溫泉♨️蛋另上,個粉好食😋,個汁夠creamy,煙肉🥓都ok咖啡☕️另叫latte,好大杯,夠滑唔苦,不用落糖,拉花就求其😑整個心算。甜品🍮另叫窩夫🧇,窩夫🧇都好大份,仲有新鮮生果🍎,有蘋果、香蕉🍌、奇異果🥝同火龍果,雲呢拿雪糕🍦係指定🈯️但好食😋,最正又係自選果醬,今次我揀桂花雪梨🍐,雖然冇桂花味但有雪梨🍐粒,夠甜。臨走同門口狗 🐶影相 📸