2023-01-19 2413 views
因為tomfatki嘅一首歌,叫做點點心,為左食字,於是試咗呢間餐廳。由於對食物無咩特別期望,反而放大咗驚喜嘅感覺!😹私心推介Top3🥇蟹肉小籠包非常大粒,應該比普通小籠包大3倍,口感豐滿,肉質幾腍身,外皮夠薄!肉汁唔算超多,蟹肉都唔算多,但都係要訓身推介,因為一次食3倍餡嘅小籠包,你第度搵唔到;亦非一次食3個普通小籠包可以模仿!🤭🥈燒汁釀茄子係蝦滑釀茄子,蝦滑好爽好彈牙;茄子好腍、好多汁!有炸過,所以好香,偏油少少,不過唔區唔區,香口嘢少不免!最重點係佢個辣醬,香得嚟唔會死辣,仲混合咗蒜蓉,非常好味!🤤🥉燒汁虎皮尖椒好鐘意食整得腍身嘅尖椒,呢款完全做好,魚/蝦滑非常彈牙,口感豐富。燒汁偏甜,唔鍾意太甜可以沾少d汁。另外有個有趣位,一碟4隻椒,總會有一兩隻辣到飛起,俾到你扭蛋果份神秘感,我稱之為「盲盒尖椒」。👻唔好以為得呢三款好食,好多標準會嗌嘅點心,都比普遍茶樓好食;佢哋仲有d特色嘢,都係唔錯。係一間幾有心思嘅餐廳!🤫唉!睇番openrice紀錄,佢哋都執咗3間,宜家得番2間,建議大家撐一撐佢。🫡

私心推介Top3

🥇蟹肉小籠包