樂天皇朝真係食幾多次都覺得水準唔錯嘅餐廳😂今日跳舞前同個frd衝咗嚟食🥳 好彩今日上菜都幾快,10分鐘左右就上齊啲嘢食⏰👨🏻‍🍳🤳🏻#八色小籠包 佢有張紙仔list曬由清到濃嘅口味,不過其實我覺得好少有人會一次過試曬成個順序,通常都share😂 小籠包皮似乎有稍稍薄過之前🥢我食咗糟溜青瓜、鵝肝、芝士、蒜香出奇地覺得芝士好好味🧀🧡,有creamy少少拉絲感😚青瓜有一絲清爽嘅,蒜香嘅蒜好濃,唔係爆炒完/蒜蓉味,係單純一股蒜粒香入口🧄,幾特別~個frd揀咗原味、蟹粉、川味、黑松露,覺得黑松露味最好食🖤,同埋味濃啲~👨🏻‍🍳🤳🏻京醬肉絲呢個係配薄餅上枱,個薄餅係用仿蒸籠膠盒裝住._.個京醬嘅味同片皮鴨會用嘅調味好似,入口微酸惹味,肉絲粗身,雖然成個樣有少少似蟲😂😂😂 肉絲份量好多,個皮會好快凍建議盡快食~👨🏻‍🍳🤳🏻鮮蝦抄手拌麵 ❤️‍🔥覺得呢個頗有驚喜😳 拌麵幼細,廚房會剪開咗做幾餅咁煮,啲麵唔會太長食落方便好多👍🏻 蝦肉彈牙大粒,抄手皮薄滑溜😋😋 個醬汁喺底,要撈混先食,個味道係先辣後麻,而且麻得幾過癮😛,再加上個frd發現加咗少少醋更加好食(應該係會有齊酸辣麻味,層次多咗嘅感覺❤️‍🔥)我包
樂天皇朝真係食幾多次都覺得水準唔錯嘅餐廳😂
八色小籠包子

👨🏻‍🍳🤳🏻#八色小籠包
我食咗糟溜青瓜、鵝肝、芝士、蒜香
出奇地覺得芝士好好味🧀🧡,有creamy少少拉絲感😚
京醬肉絲

👨🏻‍🍳🤳🏻京醬肉絲
呢個係配薄餅上枱,個薄餅係用仿蒸籠膠盒裝住._.

👨🏻‍🍳🤳🏻鮮蝦抄手拌麵 ❤️‍🔥
覺得呢個頗有驚喜😳 拌麵幼細,廚房會剪開咗做幾餅咁煮,啲麵唔會太長食落方便好多👍🏻 蝦肉彈牙大粒,抄手皮薄滑溜😋😋 個醬汁喺底,要撈混先食,個味道係先辣後麻,而且麻得幾過癮😛,再加上個frd發現加咗少少醋更加好食(應該係會有齊酸辣麻味,層次多咗嘅感覺❤️‍🔥)我包底清曬😚😚

每次嚟食都會幾滿意,今次仲要試到新嘅好菜式好開心🥰
八色小籠包子
  • 招牌原味小籠包