2024-05-05 366 views
由於西營盤實在沒幾間啱食的早餐(唔計快餐店),所以一個月也有幾日來這裏食早餐。本來無打算為這打住「懷舊」、「香港情」的「冰室」寫食評,但今日的經歷實在是不吐不快。星期日早上,印單時間是8:56,等到同枱2位都食完麵餐,並在催單後才在9:18遞上烘燶麵包的「芝士咸牛肉炒滑蛋脆豬包」。切開個包,餡料中夾雜着黑色一點點,以為是黑椒,卻是鑊燶。其實我食緊嗰陣已經有人在外面等位,只可惜我份餐太遲先上,搞到阻住張枱交唔返出嚟,(仲可能俾人誤會我哋食完都唔走霸住張枱)後尾嗰幾個人無等到位就走了。Sorry啊我真係無心㗎,如果唔係等嘢食等咁耐我一定唔會佔住張枱。是時候另覓一個早餐地點了。

切開個包,餡料中夾雜着黑色一點點,以為是黑椒,卻是鑊燶。

是時候另覓一個早餐地點了。