2023-08-28
嚟到筲箕灣想食好味又有質素嘅日式料理,最好有埋串燒海鮮🤭!我都知我好擔心,今日就黎到櫻月,朋友極力介紹嘅高質居酒屋,和藹可親嘅店主,秉承以世界各地唔同嘅優質食材,有埋靚仔主廚用心烹調,除咗提供精挑酒品可以夾埋美食埋一齊享用,秘研嘅居酒屋美食,除咗賣相靚,仲即叫即整,絕對係港島區必試日式料理居酒屋!🥟極品海膽蝦餃子以海膽以及飛魚子配搭出充滿層次嘅香酥炸腐皮!鮮嫩彈牙嘅口感完美嘅融合。🦪朴葉焗蠔(廣島蠔)以日本朴葉包裹住美味鮮嫩多汁嘅廣島蠔,焗蠔的過程中用上日本清酒,引出陣陣芳香鮮甜味!每一啖都齒頰留香。⭐️用咗蠔湯製成鮮味蠔汁,成為鮮甜湯品,香甜味美,一蠔兩食果然與別不同!⭐️櫻花蝦茄孑田樂烤爐烤燒茄子,配上秘製香濃麵豉蝦醬,以炒過的櫻花蝦增加層次,每一啖煙韌之餘茄子入口柔滑可口。⭐️甲羅燒自家調味的甲羅燒,新鮮蟹肉拆肉,入口鮮甜爽口,配合香烤小多士,作為中場小食超美味!⭐️雞腎串燒燒得彈牙爽口,重會放喺粉紅岩鹽板上面,絕對係必點嘅香口佐酒小食!⭐️遠野小町的清酒品嚐美食之餘當然要配上美酒提升更不一樣的層次,遠野小町的清酒引領出更豐富的甜香味,帶出氣泡的感覺,讓人更陶醉於舌尖爆發美味的瞬間。
🥟極品海膽蝦餃子
🦪朴葉焗蠔(廣島蠔)
⭐️櫻花蝦茄孑田樂
⭐️甲羅燒