琴日係阿妹嘅生日,佢係川菜又係TONICK嘅粉絲!於是帶左佢去麻辣風雲川菜館本來打算帶佢去旺角分店打卡皆因有一個傳統中國特色嘅涼亭但今天去不了旺角我哋轉了去銅鑼灣分店食裝修一樣都很美很有中國風,經過一間客房內裏擺滿了中國氣氛的陶瓷擺設,我哋很喜歡去這些有特色嘅地方吃飯,阿妹第一樣點嘅當然係酸菜魚,佢上枱嘅時候非常震撼,份量比我哋想像中大很多兩條女點食得晒??!D魚非常嫩滑又無骨除此之外我哋眼見其他枱的客人都點了一個非常有趣嘅菜式諸葛亮煉奶炸饅頭佢出場嘅時候非常搞笑!盛載既木船非常太份幾乎佔據了一半的桌子哈哈!我哋亦點咗一個酥炸椒鹽魷魚絲,炸到脆卜卜賣相也非常精緻值得打卡整體來說我哋都很滿意食物及環境~坐得亦非常舒適 ~適合同朋友聚餐HAPPY !!