2017-07-27
住附近都一直冇乜行厚德,今日經過想食下台灣野,見到唔貴又近就試一試先商議一輪後~決定兩個人各叫一個餐再加多個鹽酥雞滿足下對台式炸雞既思念排隊叫完餐比完錢後坐係位等就得, 會有人送餐先到既係兩杯跟餐飲品, 金桔檸檬唔會太甜, 幾好飲隔離加左大既係香芋珍珠,經典台式飲品既味道, 芋頭味唔淡, 唔錯之後到既係我食既紅燒牛肉蔥油撈麵~紅燒牛肉完全係台灣牛肉麵我想食既味道, 不過冇左湯浸要連麵食, 如果唔係個味都幾濃下~肉質唔韌, 香料入味, 份量充足蔥油撈麵真係未食過, 呢個配搭幾好味, 我用左大半份蔥油黎撈, 有特色之餘幾好食蛋就不過不失, 相比起牛肉就冇咁入味女友叫左個雞扒肉燥玉子豆腐飯, 就咁聽好似好豐富咁玉子豆腐係炸左既, 唔會太厚粉, 女友好滿意, 我就比較鍾意唔炸雞扒有驚喜, 皮脆唔厚肉唔韌, 加埋汁皮連肉咬好正, 同茶記雞扒冇得比呀肉燥唔會太鹹, 送飯幾好最後係期待已久既鹽酥雞份量足夠, 佢個籃都唔淺, 面頭落左少少辣粉, 但係我呢D唔食得辣既就覺得岩岩好, 想要多辣可能要落單果時講一講炸粉唔厚, 黎到要等一等先可以食, 因為真係岩岩炸起好熱肉質同雞扒相近, 唔會太韌, 咸香味足
排隊叫完餐比完錢後坐係位等就得, 會有人送餐
先到既係兩杯跟餐飲品, 金桔檸檬唔會太甜, 幾好飲
之後到既係我食既紅燒牛肉蔥油撈麵~
肉質唔韌, 香料入味, 份量充足
蛋就不過不失, 相比起牛肉就冇咁入味
女友叫左個雞扒肉燥玉子豆腐飯, 就咁聽好似好豐富咁
肉燥唔會太鹹, 送飯幾好
最後係期待已久既鹽酥雞
炸粉唔厚, 黎到要等一等先可以食, 因為真係岩岩炸起好熱
肉質同雞扒相近, 唔會太韌, 咸香味足夠, 完全係滿足到對台式炸雞既單思~
最後埋單每人70蚊左右, 唔叫小食同唔加大既話應該50左右都得, 可以接受~