2020-11-18
星期六中午同家姐想搵間餐廳食個brunch享受下放假既時光🎐😂就黎左呢間屋企附近嘅cafe,食下野傾下計☺️——————呢間cafe真係好細間,total大概15個位,枱與枱之間距離唔遠,barista仲要係正隔離沖咖啡,幾的骰幾得意🐥裝修都係baby blue既顏色,好少女好靚😆🍝蕃茄蝦意粉 $88🍝 (7/10)我哋叫左個蕃茄蝦意粉share黎食,分量適中,擺盤都幾靚👶🏻~意粉食落蕃茄味好濃,蕃茄醬煮得唔甜,反而偏少少酸,比較貼近蕃茄本身嘅味道,係我中意既風格👍🏻而蝦既數量都幾多,食落好新鮮好彈牙🙆🏼♀️不過整體食落都比較普通冇咩特別,同價錢比既話唔算特別抵食~🍰栗子千層蛋糕 $50🍰(7.5/10)食完意粉我哋叫咗個千層蛋糕嚟食,佢呢到嘅cake都好受歡迎下,排隊果陣都見到有唔少人專程嚟買cake💁🏼♀️味道揀咗栗子味🌰蛋糕上面鋪咗層栗子蓉,千層蛋糕分咗一半係忌廉味,一半係栗子味。一食落去栗子嘅味道非常出,有好香既栗子味,千層整得好薄,食落唔會太厚重,而中間既忌廉亦打得幾幼細,食落口感好順滑☺️蛋糕分左一半原味一半栗子味令成件事冇咁膩,值得一試!👍🏻🙆🏼♀️☕️Hot Mocha 熱朱
——————
🍝蕃茄蝦意粉 $88🍝 (7/10)
🍰栗子千層蛋糕 $50🍰(7.5/10)
☕️Hot Mocha 熱朱古力咖啡 +$20☕️ (7.5/10)
我哋仲加左杯咖啡,同barista距離好近,望住佢沖咖啡都幾得意😂原來呢間cafe每杯咖啡既拉花都唔同!我哋個杯佢特登沖左我地個樣落去~好有趣好有心思🤩🤍飲落咖啡味好香,甜度適中,朱古力同咖啡嘅比例岩岩好,值得推薦😊
cafe都keep住幾full,所以都坐唔到好耐就走左lu~蛋糕都有驚喜,下次可能再黎試埋佢其他cake🤓
———————
😋味道:7.5/10