2021-04-17 1272 views
之前上網揾下灣仔有無一啲特別既餐廳,揾揾下發現原來喺利東街附近有間喺米芝蓮推介過既川菜。間餐廳喺二樓,一上到去發現原倈自己包場,喺鬧市當中竟然揾到間咁寧靜既餐廳。我哋今次就叫咗三個餸,水煮魚、煎小籠包同流沙奶皇包。首先喺煎小籠包,同平時食果啲小籠包唔同,今次既皮比較乾少少,一咬落去啲汁彈晒出黎,勁juicy!之後就到主菜水煮魚,落單既時候waiter同我哋講咗佢哋既水煮魚喺偏辣,問我哋要唔要揀少辣,咁我地就直接揀咗少辣,水煮魚既味道非常新鮮,入口即溶,難得有一間既水煮魚喺魚好食過湯底既水晶粉。最後就喺流沙奶皇包,食完香辣既水煮魚後食返一個甜甜既奶皇包作解辣,相信是一餐飯完滿的句號。

我哋今次就叫咗三個餸,水煮魚、煎小籠包同流沙奶皇包。

• 水煮魚