2020-10-04
今次要介紹既就係一間清新既黃店cafe - teahub. 事緣係碌IG見到朋友食鰻魚飯,仲要係黃店,就狗衝了😳~照燒鰻魚蛋包飯 $110 (連一杯飲品)好長好厚既鰻魚呀😳個鰻魚煮到好香好入味~日式燒汁唔會太少,蛋包亦係半熟既滑蛋,2樣撈飯都好夾好好味~最意外係薯仔配菜,煮得好香脆甘甜,連我平時唔鍾意食青椒既都食哂(無左個種臭青味),大推薦❤️Teahub All Day $90(連一杯飲品)(牛油果,多士,炒蛋,腸,雜菜粒,沙律,加$16可額外配煙三文魚)牛油果大愛🥑~多士焗得好脆,滑蛋好香好滑,雜菜粒同蛋包飯既有點似但再脆dd, 腸是一個雞髀仔用錫紙包住個骨黎焗,幾特別~沙律就無乜特別。 Overall 黎講呢間既all day都幾出色因為個雜菜粒真係好新奇,同埋配我最愛既牛油果都好夾😳飲品我地各要左一杯菜飲,近d個杯係山渣洛神花茶。佢既優勝之處係好夠凍,炎炎夏日飲佢係好消暑的!但壞處係入口第一下微酸之後有奇怪既澀味(同少少辣味?唔識形容)真係好視乎個人口味啦,我就麻麻地呢杯野。遠d個杯係蜜桃錫蘭紅茶,茶味好香,我會話係穩陣之選!額外送左2款前菜,左邊係沙律,右邊係醃雪梨,都幾開胃的
照燒鰻魚蛋包飯 $110 (連一杯飲品)
Teahub All Day $90(連一杯飲品)
額外送左2款前菜,左邊係沙律,右邊係醃雪梨,都幾開胃的!
By the way呢間餐廳既蛋糕(尤其戚風蛋糕)好出名,大家可以去試吓!(個日小編幫人慶生親手整左蛋糕,因為食唔到2個蛋糕就無試😭下次一定要試)!佢除左有即場order既蛋糕外,都可以預訂蛋糕架~可以提前係ig pm鋪頭落單~
個環境好寬敞裝修都好靚,不過佢8點就收鋪,大家有興趣懲罰佢既不妨早火少去(我地星期二約6點半到去,得另一枱客人,黃圈要分散投資呀)