2024-03-07
呢間餐廳好似法國入面既當地小餐館咁, 好有特色, 性價比非常高! 原意係同鍾意食法國菜既識食朋友慶祝生日, 佢提議左呢個餐廳, 我地大家都係第一次試, 點知非常有驚喜. 必須讚朋友好有眼光hahaWeekend brunch 有2 courses同3 courses既選擇, 兩個都係唔過$200, 非常親民! 我地都揀左3 courses, 食埋個甜品圓滿一下哈哈. 餐前包係做得唔錯, 好鬆軟, 個牛油好似係佢地自家製既, 都幾有誠意. 前菜: Bayonne Ham 火腿醃得好香, 唔會太咸. 加埋個甜生地既沙律同酸瓜, 咸+甜+酸, 但係每隻味都balance到 出奇地夾! 而且好fresh好開胃, 拎黎做first course真係好適合. 推介!Onion Soup 朋友飲既洋蔥湯, 用料好足而且焗到表層金黃色, 睇落好吸引主菜: Steak Frites 長條既steak黎講, 佢都整得幾嫩, 伴碟既菇好juicy! 薯條都係熱辣辣, 即炸好脆! 熱氣之鬼們應該好鍾意hahaSteak Tartare 朋友叫既, 試左少少都好新鮮, 份量幾大下, 佢最後差d食唔哂 哈哈~甜品
前菜:
主菜:
甜品:
Tart of the Day - Lemon Tart 對我呢個鍾意食酸既人黎講都有d略嫌酸左d, 不過配埋則邊既cream食就可以中和下酸味
Creme Brulee 呢個推介! 入面做得好滑 好濃蛋香, 份量岩岩好, 下次黎要叫返呢個先哈哈
🥢總結: 呢個價錢+咁有誠意既質素令到呢間既性價比好高, 店員們都好nice好helpful, 係一間令人想再訪既法國小餐館! 推介!